Over Mensinga Techniek, specialist & technisch troubleshooter

Mensingsa Techniek is specialist in waterontharders, CV inregelen, stofzuigerinstallaties en als servicetechnicus E+I. Mijn naam is Emiel Mensinga. Jouw aanspreekpunt voor al je techniek in huis, pand of bedrijf. Ik ben al 15 jaar zelfstandig werkzaam allround probleemoplosser met brede technische kennis en ervaring in uiteenlopende technische disciplines:

Technicus op onderzeeër

“Ik begon mijn loopbaan bij de marine, als technicus op een onderzeeboot. Daar zit je met een paar mensen op een kleine ruimte en kun je niet zomaar even een specialist laten komen. Dus moet je als technicus zeer allround zijn en alle systemen kennen en beheersen.”

Monteur bij een groot installatiebedrijf

“Na mijn tijd bij de marine ging ik aan de slag als servicemonteur bij een groot installatiebedrijf in Drenthe. Hier leerde ik de fijne kneepjes van het service en installatievak. Hier volgde ik naast mijn dagelijks werk cursussen om mijn vakkennis als loodgieter en elektricien te verdiepen en verbreden.”

Servicetechnicus E+I in de offshore

“De afgelopen 15 jaar werkte ik in de offshore. Als servicetechnicus en operator E+I op een gasproductieplatform was ik in de eerste plaats troubleshooter. Bij elk probleem en elke storing was de uitdaging om op de beste en snelste manier tot een oplossing te komen voor maximale continuïteit en veiligheid van het productieproces.”

Wij hebben de beste oplossingen voor:

  • verwarmen
  • koelen
  • klimaatbeheersing
  • stroomvoorziening
  • waterontharders
  • stofzuigerinstallaties

"Jouw aanspreekpunt voor al je techniek in huis, pand of bedrijf. Wij gaan geen uitdaging uit de weg."

Focus op duurzaamheid

In ons dagelijks werk speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Want installatietechnieken en energiebesparing gaan hand in hand. Wij kiezen voor het gebruik van duurzame technieken die zich ruimschoots hebben bewezen.

Waterontharders

Nooit meer die ergernis van de kalkaanslag op je sanitair? Kies voor een waterontharder. Dan spaar je ook nog het milieu. Zo heb je aanzienlijk minder reinigingsproducten nodig, zoals afwasmiddel, wasmiddel, shampoo’s en douche- & badschuim. Ook zorgt onthard water ervoor dat huishoudelijke apparaten langer meegaan en minder stroom verbruiken omdat ze niet verkalken.

Ik wil advies op maat

CV inregelen

Met het inregelen van cv kun je veel energie besparen, terwijl het comfort in alle ruimtes en kamers juist toeneemt. Besparingen op energieverbruik kunnen oplopen tot meer dan 25%, terwijl je het om de eenmalige kosten niet hoeft te laten.

Ik wil advies op maat

Besparen op energieverbruik

Wil je verduurzamen of besparen op energieverbruik? Dan heb je keuze uit vele mogelijkheden op het gebied van verwarming, koeling, terugdringen van gas- en elektriciteitsverbruik en zelf winnen van warmte en elektriciteit. Duurzaamheid draait om meer dan geldbesparing. Het draait vooral ook om juiste keuzes maken voor de lange termijn. En laten we eerlijk zijn, comfort vinden we ook belangrijk. Welke technologie voor jou het aantrekkelijkst is – bijvoorbeeld als het gaat om de terugverdientijd – hangt af van vele omstandigheden en wensen.

Wij komen graag langs om jouw situatie te inventariseren. Je krijgt dan een advies op maat.

Ik wil advies op maat