Centrale stofzuigsystemen voor gezondheid en comfort

Centrale stofzuigersystemen maken van stofzuigen licht werk. Geen gesleep met lompe apparaten, die overal tegenaan botsen. Maar stofzuigerpunten door je hele huis of pand die het vuil naar de centrale stofzuifgerinstallatie zuigen. Ook blijft de lucht in huis schoon omdat de centrale afzuiging de lucht uit de afzuiging naar buiten blaast. Zo biedt de centrale stofzuiger gezondheid en comfort. Een centrale stofzuiger is te installeren in zowel nieuwe als bestaande woningen, mits er een kruipruimte aanwezig is.


Hoe werkt een centraal stofzuigsysteem?

Op 1 plek in de woning of het pand plaatsen we de centrale stofzuiger met een zeer sterke motor en grote vuilopvang. Verspreid over de woning komen stofzuigerpunten in de wand. Hier trek je de stofzuigerslang uit de wand of sluit je de losse slang aan. Het systeem begint dan automatisch te zuigen. Een voet- of plintafzuiging is ideaal in een keuken of bijkeuken waar zich het meeste vuil bevindt. Even met een bezem vegen en de plintafzuiging zuigt het gelijk weg.

De aangezogen lucht wordt naar buiten geblazen, waardoor de lucht in huis vrij blijft van fijn stof en micro-organismen zoals ziektekiemen. Dit houdt de lucht in elke ruimte gezond. Gaat het om een luchtdichte passiefbouw woning dan plaatsen we de uitblaas in een afgesproken ruimte en plaatsen daar een extra filter op.

Voordelen:

 • een stofzuiger die geen stof en vieze lucht in huis blaast
 • geen onhandig gesleep met apparaten
 • Retraflex : je trekt de slang zo uit de muur, dit is het nieuwe handig
 • veel zuigkracht
 • stil stofzuigen
 • geen beschadiging van meubels en huisraad door botsende stofzuigers
 • toepasbaar in nieuwe én bestaande (met kruipruimte) woningen en panden
 • een voet-plint klep in combinatie met bezem, geen accupowered apparaat meer nodig

"Met een centraal stofzuigsysteem haal je opgelucht adem!"

Stofzuigerslang centrale stofafzuiging

Kies voor de conventionele stofzuigerslang of de innovatieve Retraflex

Onze centrale stofzuigsystemen zijn leverbaar met twee type’s stofzuigerslang: covventioneel en Retraflex. Beide systemen zijn leverbaar met een voet-plintafzuiging.

Conventioneel

Het conventionele systeem is met losse stofzuigerslang. Op strategische plekken komen aansluitpunten in de wanden van het pand of huis. Dit zijn gaten in de muur die met een klep hermetisch zijn afgesloten. Trek de klep open en duw de stofzuigerslang erin en het centrale afzuigsysteem werkt direct.

Exclusieve Retraflex

Met het innovatieve door Astrovac ontwikkelde Retraflex-systeem hoef je zelfs niet meer met een losse slang te slepen. In elk stofzuigerpunt in de wand zit een oprolbare slang, die je er eenvoudig uit trekt en aansluit op de zuigmond. En die je met één handbeweging automatisch weer laat oprollen als het stofzuigen klaar is. Stofzuigen was nog nooit zo gemakkelijk.

Retraflex in combinatie met plintafzuiging, het nieuwe ideaal

Retraflex in combinatie met plintafzuiging, is ideaal in een keuken of bijkeuken. Want daar bevindt zich op de vloer vaak het meeste vuil. Veeg het met de bezem tegen de plint en de plintafzuiging zuigt het direct weg. Bijkomend voordeel is dat je geen dure accupowered steelstofzuiger meer hoeft aan te schaffen.

Binnenkort te zien als demo bij Mensinga Techniek

Voordelen van Retraflex in combinatie met plintafzuiging:

 • bijzonder praktisch
 • geen ergernis meer van de rondslingerende stofzuiger en slang
 • geen duur accu powered apparaat meer nodig
 • geen kruimeldief meer nodig
 • lange levensduur van apparatuur
 • grote stofzuigerzak, weinig omkijken naar