Levering en installatie van Watergenius waterontharders

Watergenius waterontharders bieden zacht, zuiver en lekker water uit elke kraan om kalkvrij te drinken, eten, wassen en baden. Mensinga Techniek is leverancier van Watergenius vanwege de ruime keuze in soorten waterontharders en de uitstekende kwaliteit van dit product.


De waterontharder op de beste plek in de woning

Wij analyseren vooraf wat de beste plek in de woning is om de waterontharder te plaatsen. Daarover adviseren wij vooraf en in overleg bepalen we de gewenste plek. Wij plaatsen een waterontharder nooit op de plek die ons toevallig het best uitkomt!

Watergenius Brochure

Voordelen:

  • voorkomt ergernis door kalkaanslag op je sanitair
  • energiebesparing: verkalkte apparaten verbruiken meer stroom
  • minder schoonmaakmiddelen nodig
  • huishoudelijke apparaten gaan langer mee
  • water smaakt lekkerder
  • minder shampoo en badschuim nodig
  • kan huidproblemen verminderen
  • geen jeuk meer na het douchen

"Ben je eenmaal aan een waterontharder gewend, dan wil je nooit meer zonder"

Waarom kies je voor een Watergenius Waterontharder?

Watergenius is al meer dan dertig jaar pionier in waterbehandeling. Met de techniek van Watergenius komt er kalkvrij, gefilterd water uit elke kraan. Het Watergenius Home Water Station is een gepatenteerde all-in-one-oplossing die leidingwater filtert, zuivert en verzacht.

Wat is en wat doet een waterontharder?

Een waterontharder bestaat uit een fles (unit) met speciale harsbolletjes waar leidingwater doorheen stroomt. De harsbolletjes binden de kalkdeeltjes in het inkomende leidingwater aan zich. Zo is het water dat uit de ontharder komt vrij van kalk.

Zoutreservoir

De harsbolletjes zitten op een gegeven moment vol met kalkdeeltjes. Dan moeten ze gereinigd worden. Dit gebeurt met zout water. Dit zoute water maakt de waterontharder zelf met het zout in het zoutreservoir van de ontharder. Dit gebeurt volautomatisch. Als de harsbolletjes weer schoon zijn loopt het spoelwater met de kalkdeeltjes weg in het riool.

Waterontharder met twee units

Tijdens deze spoelfase werkt de ontharder niet. Op dat moment zou er dus gewoon hard water uit de kraan komen. Dit voorkom je door een ontharder te kiezen met twee units! Als de ene unit spoelt, dan werkt de andere gewoon. Zo heb je altijd zacht water.

Veel gestelde vragen

Klein! De ontharder past zelfs in de meterkast of in het kruipluik bij de voordeur.

Dat ligt aan je waterverbruik. Ter indicatie: bij normaal gezinsverbruik is dat eens in de 2 tot 3 dagen.

Bij de installatie hebben wij de hoofdleiding van de wateraanvoer nodig en een afvoer. Elektriciteit is niet nodig als het gaat om een waterdrukgestuurde waterontharder.

De prijs van onze waterontharders is zeer concurrrerend. Laat je verrassen door de scherpe prijs van onze topkwaliteit waterontharders. Een adviesgesprek is altijd gratis en vrijblijvend, dus neem gerust contact op met Mensinga Techniek.

Voor een keertje is dat niet zo erg. Echter, sproei je regelmatig de plantjes met leidingwater, dan is onthard water minder geschikt. Want kalk in het water is belangrijk voor de gezondheid van de planten. Daarom adviseren wij: meld bij de installatie van de waterontharder dat je buiten graag een waterpunt wilt voor het sproeien van de tuin, kas of planten. Dan leggen wij indien mogelijk speciaal hiervoor een bypass aan rond de waterontharder.